26 Nisan 2016 Salı

CANNES FİLM FESTİVALİNİN EŞİTLİKÇİ JÜRİLERİ AÇIKLANDI!!

69. CANNES Film Festivali'nin bu yılki jürileri açıklandı.Yarışma jürisinin başkanlığını üstlenen "Mad Max:Fury Road" filminin başarılı yönetmeni George Miller eşliğinde jüri 4 erkek ve 4 kadından oluşuyor.Bu yıl basına yansıyan cinsiyetçilik ve ayrımcılık tartışmalarından sonra jüri üyelerinin seçimi konusuysa oldukça manidar..
CANNES JÜRİS

Geçtiğimiz yılda festivalde büyük başarı yakalayan Miller'a eşlik edecek isim ise tııpkı geçen yıl Miller gibi adından sıkça söz ettirmeyi başaran  László Nemes olacak. László Nemes,ilk filmi olan "Saul'un Oğlu" ile en iyi yabancı film dalında Oscar ve Cannes büyük ödülünün sahibi olmuştu.Toplamda 21 film değerlendirecek olan yönetmenler arasında Bir Noel Masalı” ve “Düş ve Gerçek” filmlerinin yönetmeni Arnaud Desplechin ile İtalyan oyuncu-yönetmen Valeria Golino da var.


Jüriye katılan oyuncuların ise Kirsten Dunst, Mads Mikkelsen, Vanessa Paradis ve Donald Sutherland olduğu açıklandı. İranlı yapımcı Katayoon Shahabi’ni de festivalin kaderini belirleyecek isimler arasında.
11 Mayıs’ta başlayan festivalin programında, Woody Allen, Asghar Farhadi, Dardenne kardeşler, Ken Loach, Andrea Arnold, Jodie Foster, Jeff Nichols ve Sean Penn yeni filmleriye yer alacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder